Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Más información

Testimonio Anna Brugués | 20 años

Hola, sóc l’Anna, estudiant d’Integració Social a l’Institut Montilivi, Girona. A principis d’any em van oferir l’oportunitat d’anar a l’estranger a realitzar les pràctiques del Cicle Formatiu de Grau Superior que estava cursant; marxava a Itàlia amb una beca d’ERASMUS+. Per ser acceptat/da en aquesta experiència has de realitzar una sèrie de passos, a vegades una mica pesats, però valen la pena. 

Anar a l’estranger, en el meu cas a Forlì – Itàlia, per realitzar les pràctiques m’ha fet créixer tant a escala personal com professional. Adquireixes unes capacitats i unes habilitats socials, que probablement no adquirim en el nostre entorn més habitual. Aprens noves maneres de viure, d’afrontar els problemes, de treballar, de relacionar-se... i sobretot aprens noves cultures i maneres de pensar. 

Sovint, és difícil estar lluny de casa treballant, ja sigui per problemes de convivència, problemes a l’empresa d’acollida, problemes de l’àmbit personal... tot i que la part positiva de l’experiència sempre guanya la negativa. També s’ha de tenir en compte que la Beca d’Erasmus+ no cobreix el 100% de l’experiència, per tant s’ha de marxar amb una mica de butxaca per qualsevol imprevist. Marxar per conèixer gent, poder mostrar les teves capacitats i coneixements en allò que estudies, augmentar els teus interessos, aprenentatges i les teves experiències, entre d’altres, fa que t’adonis i valoris tot allò que estàs aconseguint a poc a poc per poder assolir la teva fita final. 

Recomano 100% l’experiència, és una aventura que no es pot descriure amb més paraules, és una cosa que s’ha de viure i experimentar per un/a mateix/a. Tant de bo més joves poguessin tenir l’oportunitat d’anar a l’estranger a realitzar les pràctiques del Cicle Formatiu que cursen, de vida només n’hi ha una i s’ha d’aprofitar al màxim! 

Anna Brugués