Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Más información

Testimonio Clara Alles | 20 años

Em dic Clara i tinc 20 anys. He estudiat el grau superior de Nutrició i Dietètica a l'institut La Guineueta i he acabat de cursar 2n.

Abans d'acabar el curs, ens van donar l'oportunitat de participar en un Erasmus fora d'Espanya. La meva destinació ha estat Itàlia, concretament Forlí, encara que també hi ha altres possibilitats com poden ser Polònia, Grècia...

Aquest Erasmus consisteix en anar a fer unes pràctiques a l'estranger. Les pràctiques ja poden ser o bé extracurriculars, o bé, les pràctiques que us toca fer en el vostre cicle. En el meus cas, han estat extracurriculars, ja que tenia totes les hores fetes a Espanya.

En el meu cas he estat treballant a una Herboristeria anomenada SOLE LUNA, situada a Cesena. A mi m'ha tocat fer una jornada laboral de dilluns a divendres, 7h diàries ja que, a la setmana havia de fer un total de 35h.(La jornada laboral decideix cada empresa les hores que vol que vosaltres feu allà).


En relació a les pràctiques, la veritat que estic molt contenta. A l'empresa he estat molt a gust, m'han tractat molt bé i la gent és molt simpàtica i agradable. Al principi em va costar una mica entrar a la rutina, ja que era tot nou per mi. Una llengua nova, un treball que mai havia imaginat que faria,(dic un treball que mai havia imaginat, perquè som una persona molt tímida i em costa relacionar-me amb la gent, i aquest treball és de cara al públic), un lloc nou, lluny de la família, dels amics.

Però amb el temps et vas acostumant, vas agafant el ritme, la rutina, i comença a ser el teu dia a dia. Poc a poc et vas superant i vas veient que si pots fer-ho, que només és esforçar-te una mica i posar tot de la teva part. Simplement gaudir, confiar en un mateix/a i no donar tanta importància al fet que parlin una altre llengua diferent a tu.


Per la resta, ha estat una de les millors experiències que he passat en la meva vida. He pogut conèixer moltes persones noves: a les pràctiques, a la residència, a les trobades... Persones que són espanyoles com jo, però també persones d'aquí, d'Itàlia.

El fet de marxar d'Erasmus, no només inclou sortir fora d'espanya, conèixer gent nova, o fer unes simples pràctiques per posar al vostre currículum. És molt més que això, és superar-se a un mateix/a, és arribar aconseguir coses per tu mateix/a que potser mai t'havien passat pel cap, és créixer com a persona i gaudir al màxim cada moment perquè potser aquesta oportunitat només és una a la vida.


Us animo a que participeu i que comenceu aquesta nova aventura, us asseguro que no us arrepentireu!

Clara Alles